Vinkkejä oman yrityksen kasvattamiseen: näin saat näkyvyyttä yrityksellesi

Omistatko oman yrityksen? Yrityksen omistaminen on nykypäivänä helpompaa kuin koskaan ennen. Sen perustamiseksi ei tarvitse tehdä paljoakaan: parin kaavakkeen täyttäminen netissä riittää. Tämä on kuitenkin aiheuttanut myös sen, että moni ihminen ryhtyy tänä päivänä yrittäjäksi. Tämä puolestaan meinaa sitä, että yrittäjien välinen kilpailu on erittäin kovaa. Jatkuvasti kasvavilla markkinoilla on pystyttävä erottumaan edukseen: muuten ei kunnian kukko laula ja jäävät rahat saamatta, mikä on yrittäjälle suuri lommo taskuun. Yrittäjän on kaikin keinoin yritettävä houkutella potentiaalinen asiakas sivustolleen ja sitä kautta saamaan hänet tekemään lopullisen ostopäätöksen: tämä on ainoa keino, jolla kolikko kilahtaa yrittäjän pussiin. Kuten monessa muussakin asiassa, tämäkin on helpommin sanottu kuin tehty. Onneksi yrityksensä näkyviin saamiseksi on kuitenkin olemassa joitakin keinoja. Haluamme jakaa nämä keinot kanssasi täällä tänään. Jos siis vielä mietit, miten saisit yrityksesi kassavirran nousuun ja asiakasvirran kohti itseäsi, onneksi olkoon, olet tullut oikeaan paikkaan. Tästä artikkelista löydät muutaman vinkin kilpailijoista erottumiseen, mikä tietää myynnillesi takuuvarmasti hyvää.

1. Markkinoi paljon ja näkyvästi – markkinointi kannattaa aina, poikkeuksetta

Jos yrittäjä on ollut yritysmaailmassa pitkään, saattaa pelkkä sana markkinointi kirpaista hieman. Tähän väliin pieni lohdutuksen sana: digitalisaatio on mahdollistanut sen, että markkinointi on kaikkien ulottuvilla. Sen ei enää tarvitse maksaa maltaita yrittäjälle, vaan jokaisella on mahdollisuus ja varaa markkinoida itseään. Tämä tietää hyvää kilpailulle ja antaa jokaiselle mahdollisuuden tuoda itseään esiin. Vaikka markkinointiin käytetyt pennit saattavat tuntua hukkarahalta, totuus on, että mikään markkinointi ei koskaan ole turhaa. Vähintäänkin jäät potentiaalisten asiakkaiden mieleen, ja he palaavat luoksesi joskus, kun tarvitsevat palveluitasi. Raha palaa varmasti takaisin oikeaan osoitteeseen!

2. Käytä sosiaalista mediaa hyödyksesi – se on ilmaista ja tavoittaa miljoonia ihmisiä ympäri maailman

Yksi digitalisaation meille siunaama keino on sosiaalinen media. Sosiaaliseen mediaan voi kirjautua vaikkapa henkilökohtaisella macbook airilla ja aloittaa markkinoinnin saman tien. Sosiaalinen media tavoittaa jopa miljoonia ihmisiä ympäri maailman nopeasti ja helposti, ja mikä parasta, usein jopa aivan ilmaiseksi. Sosiaalisessa mediassa voi olla vuorovaikutuksessa potentiaalisten asiakkaidensa kanssa ja rakentaa yritykselleen positiivista imagoa. Kaikki sosiaalisen median aspektit kannattaa ottaa käyttöön, sillä se on takuuvarma keino saada uusia asiakkaita. Muista kuitenkin myös, että sitoudut päivittämään tiliäsi. Jos potentiaalinen asiakas löytää lupaavan oloisen sivun, jota on päivitetty viimeksi pari vuotta sitten ja joka on sittemmin autioitunut, olettaa hän yrityksen lopettaneen eikä tuhlaa sinuun enempää aikaansa.

3. Tuo erityisyyttäsi esiin aina kun mahdollista – näin jäät potentiaalisen ostajan mieleen varmasti

Mikä erottaa sinut kilpailijoistasi? Tarjoatko kilpailukykyisiä hintoja? Tarjoatko vakaata osaamista monen kymmenen vuoden kokemuksella? Tarjoatko hyvää sijaintia tai mainiota palvelua? Muista aina hehkuttaa, mikä tahansa olikin hyvä puolesi. Niin jäät potetentiaalisen asiakkaan mieleen parhaiten.

4. Pidä nettisivusi aina ajan tasalla

Samoin kun sosiaalisen median kanssa, myös nettisivujen pitäminen ajan tasalla on elintärkeää. Autioitunut sivu antaa yrityksestäsi huonon kuvan, jolloin potentiaalinen asiakas kääntyy kilpailevan yrityksen puoleen. Niin ei saa käydä.

mts_best