Yrittäjän henkilökohtainen talous kuriin lainojen siirrolla

Yrittäjällä on harteillaan lukuisia rahallisia velvollisuuksia – sekä yritystoiminnan että henkilökohtaisen elämän puolella. Yrittäjän on ensinnäkin pidettävä huolta siitä, että yritystoimintaan liittyvät kulut, menot, tulot ja investoinnit ovat aina ajan tasalla. Usein työtaakka on kuitenkin niin suuri, että tehtävään palkataan erillinen kirjanpitäjä varsinkin silloin, jos yritystoiminta on levinnyt hieman laajemmalle. Rahalliset velvollisuudet eivät suinkaan lopu tähän, sillä yrittäjä joutuu usein käymään samoja asioita läpi myös omalla vapaa-ajallaan.

Useimmat rahahuolet, joiden kanssa yrittäjät joutuvat painimaan työajan ulkopuolella, koskevat yleensä lainoja. Maksettavana voi olla esimerkiksi asuntolainaa, opintolainaa, autolainaa, kulutusluottoja, osamaksuja, luottokorttivelkaa… Itse asiassa on normaalia, että monelle suomalaiselle kotitaloudelle on kertynyt vähintään 2–3 eri lainaa. Toisinaan lainaa on saatu erittäin edullisilla lainakuluilla, mutta mikäli vuosien varrella erilaisia lainatuotteita on kertynyt maksettavaksi useampia, lainojen yhteenlasketut korkokulut saattavat nousta erittäin suuriksi. Jos henkilökohtainen talous ajautuu epätasapainoon, tämä tulee usein vaikuttamaan myös yrityksen tulevaisuuteen. Yksi vastaus yrittäjän velkataakan helpottamiseksi on lainojen siirto.

Mitä lainojen siirto tarkoittaa?

Lainojen siirto tarkoittaa sitä, että siirrät lainasi nykyisestä pankista toiseen. Lainojen siirto koskee sekä yhtä että useampaa lainaa. Tämä mahdollistaa myös sen, että mikäli maksat samanaikaisesti esimerkiksi kallista kulutusluottoa, osamaksuja ja luottokorttivelkaa, voit siirtää kaikki nämä lainat uuden edullisemmilla korkokuluilla varustetun lainan alle.

Se, miten lainan siirto tapahtuu käytännössä, on itse asiassa todella helppoa, vaikka se voikin kuulostaa aluksi monimutkaiselta prosessilta. Lainojen siirron ytimessä toimii uuden lainan ottaminen, jolla vanha kalliimpi laina maksetaan pois. Kyseessä on lainojen siirto, koska uusi pankki tarjoaa tällöin edullisempaa lainaa, jolloin otat lainaa uudesta pankista ja maksat uudella lainalla entiset lainat pois. Kuten aikaisemmin jo mainittiin, lainojen siirto onnistuu huolimatta siitä, halutaanko uudella lainalla maksaa yksi tai viisi eri lainaa pois.

Lainojen siirto edullisempaan pankkiin voi auttaa säästämään lainakuluissa vuositasolla jopa tuhansia euroja. Onkin tärkeää, että lainojen siirtoa pohditaan aina silloin, kun nykyisten velkojen lainakulut ovat suuret tai lainoja on kertynyt useampia. Sen lisäksi, että voit saada uudelle lainallesi edullisemman koron, tulet todennäköisesti säästämään myös muissa lainakuluissa, sillä useamman eri lainan lyhentäminen johtaa usein siihen, että joudut maksamaan jokaisesta lainasta erikseen palvelu- ja tilinhoitokuluja.

Lainojen siirto voi auttaa tasapainottamaan yrittäjän omaa taloutta

Lainojen siirto voi parhaimmassa tapauksessa auttaa saattamaan yrittäjän oman talouden takaisin tasapainoon. Jatkuvat rahahuolet ja velkataakka voivat aiheuttaa muun muassa unettomuutta, ahdistusta, masennusta, paniikkihäiriöitä ja syömisongelmia, jotka alkavat luonnollisesti vaikuttamaan negatiivisella tavalla myös siihen, miten yrittäjä toimii yritysympäristössä. Lisäksi yrittäjän omat talousvaikeudet voivat johtaa myös siihen, että yritys ei välttämättä saa yhtä helposti lainaa. Tästä syystä oma talous onkin syytä saattaa aina ensikädessä kuntoon, sillä tällä tavalla myös yrityksen taloudellinen tasapaino voi parantua.

Lainojen siirto onnistuu tänä päivänä helposti verkossa. Usein uusi pankki tai rahoituslaitos voi myös maksaa puolestasi vanhat lainat pois, jolloin sinun ei tarvitse kuin keskittyä lyhentämään uutta lainaasi. Eri pankkien ja rahoituslaitosten lainakuluja on helppo verrata toisiinsa verkossa maksuttomasti. Lainapalveluiden vertailu ennen lainojen siirtoa onkin tärkeää, sillä tällä tavalla pystyt selvittämään todenmukaisesti, mistä pankista tai rahoituslaitoksesta saat aidosti edullisinta lainaa. Näin, mitä edullisemmat korkokulut löydät uudelle lainallesi, sitä enemmän säästöä lainojen siirto myös kerryttää.

mts_best