Mistä yrityslainaa aloittelevalle yrittäjälle?

Jokainen aloitteleva yrittäjä kohtaa työssään monia pieniä ja suurempiakin haasteita, mutta yksi tärkeimmistä ja vakavimmista haasteista on se, mistä uudelle yritykselle saadaan rahoitusta. Vaikka jokaisen aloittelevan yrittäjän tarpeet vaihtelevat, ja on selvää, että usein yrityksen perustamiseen tarvitaan ulkopuolista rahoitusta. Lainan hakemista ei tänä päivänä kannata arastella. Tarkalla maksu- ja liiketoimintasuunnitelmalla yrityslaina voi parhaassa tapauksessa olla juuri se lähtölaukaus, joka antaa liikeidealle juuri sitä taloudellista tukea ja turvaa, jota lähes jokainen aloitteleva yritys tarvitsee.

Yrityslainaa aloittelevalle yrittäjälle

Erilaisia vaihtoehtoja yrityslainaan löytyy tänä päivänä runsaasti. Parhaassa mahdollisessa tapauksessa lainaa ei tarvita paljoa silloin, kun yrittäjän tai partnerien pääoma kattaa jo suhteellisen suuren osan yrityksen tarpeista. Budjetti kannattaa kuitenkin aina laskea hieman yläkanttiin ja odottamattomiin yllätyksiin tulisi varautua joka tapauksessa. Jos rahoitusta riittää yrityksellä vain tarkalleen omien menojen ja kulujen kattamiseen, voi tositilanteessa yrittäjällä tulla nopeasti vaikeuksia, jos rahaa ei yhtäkkiä enää löydykään menojen kattamiseksi.

Kun aloitteleva yrittäjä alkaa pohtia mielessään yritykselleen erilaisia rahoitustarpeita, on aina muistettava, että lainaan liittyy paljon velvoitteita ja myös riskejä, jotka tulee ottaa huomioon ennen lainan hakemista. Aloittelevan yrittäjän on siis tärkeää analysoida aivan ensimmäiseksi oma taloudellinen tilanteensa, ja vertailla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja monipuolisesti.

Yrityslainaa netistä

Yrityslaina pankista on usein osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi silloin, kun aloitteleva yrittäjä pystyy täyttämään pankin asettamat lainaehdot. Toisinaan lainaehtoja on kuitenkin liikaa, eikä hyvä liikeidea yksin riitä pankkilainan saamiseen. Tällöin voi vakuudetonta yrityslainaa hakea esimerkiksi Qred.com-palvelusta sähköisesti. Parasta vakuudettomassa yrityslainassa on se, että parhaimmillaan rahat saadaan tilille jo saman vuorokauden aikana, siinä missä pankkilainan hakemiseen voi vierähtää helposti viikkoja.

Lainahakemuksen tekemiseen ei mene kuin muutama minuutti, ja lainatarjouksen voi saada parhaimmillaan takaisin jo tunnin kuluessa hakemuksen lähettämisestä. Qredissä lainatarjous on voimassa jopa 7 päivän ajan, jolloin hakijalla on runsaasti aikaa vertailla tarjouksia keskenään, ja valita joukosta paras mahdollinen laina juuri oman yrityksen tarpeisiin. Lainan hyväksyminen tapahtuu näppärästi omilla pankkitunnuksilla, ja mikäli mikään lainatarjouksista ei miellytä, voi tarjouksen jättää vapaasti sikseen.

Vakuudeton yrityslaina netistä voi osoittautua loistavaksi vaihtoehdoksi erityisesti silloin, kun kyseessä on pienyritys, jonka toiminta ei sillä hetkellä vaadi suuria investointeja. Esimerkiksi pienlainaa voi saada Qredistä jopa 50 000 euroon saakka, mikä riittää erinomaisesti esimerkiksi lisäavun palkkaamiseen, pieneen toimistotilan kunnostukseen tai uusien laitteiden hankintaan. Jos yritys kuitenkin tarvitsee suurempaa, esimerkiksi satojen tuhansien eurojen lainaa, kannattaa tällöin siirtyä pankkien tarjontaan. Tuolloin yrittäjän on valmistauduttava täyttämään pankkien vaatimat lainaehdot, hankittava vakuudet ja osoittamaan pankille yrityksen kannattavuus.

Kannattaako yrityslaina?

Harva aloitteleva yrittäjä omaa tarpeeksi pääomaa yrityksen perustamiseen, eikä lainan hakemista kannata pelätä. Rajut tilastot kertovat ikävän tosiasian siitä, että uusista yrityksistä jopa yli puolet joutuu lopettamaan toimintansa ensimmäisen kolmen vuoden aikana. Tästä syystä aloittelevan yrityksen rahoitus on tärkeä teema, johon yrittäjän tulisi kiinnittää huomiota jo toiminnan alkuvaiheessa.

Epämukava totuus monen yrityksen kaatumisesta on se, että rahaa ei ole ollut tarpeeksi yrityksen kasvuun ja kehitykseen, eikä lisärahoitusta ole uskallettu missään vaiheessa ottaa. Yrityksen menestyksen kannalta jo yrityslainan ja eri vaihtoehtojen punnitseminen kannattaa. Yrityslainan hakemisesta on tehty tänä päivänä helppoa ja nopeaa.

mts_best