Uskallatko osallistua Marttojen Taloustestiin?

Jos sinusta tuntuu, että oma taloudenpitosi voisi olla nykyistä täsmällisempää ja tarkempaa, niin kannattaa kokeilla Marttojen Taloustestiä, joka kertoo, missä asioissa voisit oman taloudenpitosi osalta petrata. Uskallatko ottaa haasteen vastaan ja osallistua Marttojen laatimaan yksinkertaiseen Taloustestiin vastaamalla muutamaan taloudenpitoasi koskevaan kysymykseen?

Rehellisyys kannattaa
Kun pyrit selvittämään oman taloudenpitosi tilaa, on tärkeää olla rehellinen. Itsepetos ei auta sinua selvittämään taloudenpitosi ongelmakohtia, vaikkakin omien mokien tai heikkouksien myöntäminen edes itselle voikin tuntua vaikealta.

Marttojen Taloustesti kannustaa tarkkaan taloudenpitoon
Marttojen nettisivuilta löytyvä Taloustesti kannustaa tarkkaan ja suunnitelmalliseen taloudenpitoon. Sen avulla pyritään selvittämään, tietääkö henkilö mihin käyttää rahansa ja pitääkö hän menoistaan ja luottokorttiostoksistaan kirjaa. On tärkeää tietää, kuinka paljon rahaa on kuukausittain käytössä ja ollaanko taloudessa riippuvaisia joistakin lisäansioista. Lainojen lyhennysten sekä korkojen kuukausittaisten summien tietäminen on myös tärkeää, samoin kuin lainanhoitokustannusten vertailu ennen kuin lainaa on edes otettu. Uutta lainaa ei koskaan pitäisi ottaa, jotta vanha laina saataisiin maksettua, mutta valitettavan usein tehdään juuri näin. Eräs Marttojen Taloustestin kysymys liittyy juuri tähän toimintatapaan. Lisäksi testissä kysyntään, onko vastaajan luotollinen tili aina miinuksen puolella, ovatko hänen käteisvaransa lopussa, riittävätkö hänen rahansa laskujen maksuun sekä matkakortin ostoon ja onko vastaaja vienyt tavaroita panttilainaamoon. Testissä kysytään myös, onko vastaaja saanut maksuhäiriömerkintää tai maksukehotusta. Testin lopussa kysytään, yllättyikö vastaaja testin lopputuloksesta.

mts_best