Miten voit saada itsellesi passiivisia tuloja?

Passiivisista tuloista kohistaan nyt paljon, mutta mitä tällä termillä oikein tarkoitetaan – onko kyse jostakin ihan huuhaasta vai piileekö tarinoissa passiivista tuloista totuuden siemen? Voisitko sinäkin saada itsellesi passiivisia tuloja ja jos voisit niin miten? Tässä jutussa tarkastelemme passiivisten tulojen käsitettä sekä annamme muutaman vinkin, joiden avulla on mahdollista hankkia passiivisia tuloja.

Mitä passiivisilla tuloilla tarkoitetaan?
Passiiviset tulot tarkoittavat nimenä mukaisesti sellaisia tuloja, jotka on mahdollista saavuttaa ilman aktiivista työskentelyä. Usein työtä kuitenkin joudutaan tekemään, mutta tämä työpanos sijoittuu ennen tulojen saamista. Tämä tarkoittaa sitä, että alussa passiivisten tulojen saamiseksi on kyllä käytettävä omaa aikaa ja vaivaa, mutta jos kaikki menee suunnitellusti, on myöhemmin mahdollista kerätä oman työn hedelmiä ilman aktiivista työpanosta. Tulojen kertyminen saattaa olla alkuun hidasta ja onkin tärkeää hankkia useita lähteitä, joista passiivisia tuloja olisi jatkossa mahdollista saada. Tavoitteena on siis ikään kuin rakentaa itselle oma rahasampo, rahakone, joka alkaisi jauhamaan sinulle rahaa myös silloin kun itse nukut tai olet lomalla.

Mistä passiivisia tuloja voi saada?
Paljastamme nyt muutaman vinkin, joiden avulla on mahdollista hankkia passiivisia tuloja. Moni passiivisia tuloja halajava sijoittaja suosii osakkeita. Ja jos tiedät mitä teet, voi tämä olla hyvä keino kartuttaa omaa omaisuutta sekä hankkia passiivisen tulon lähteitä. Toisaalta on hyvä muistaa, että valtaosa osakesijoittajista ei onnistu rikastumaan ja ainoastaan harvat ja valitut heistä tienaavat osakesijoituksilla hyvin. Markkinoiden seuraaminen on sen verran monimutkaista puuhaa, että se käy työstä ja voidaankin jopa kysyä, että onko osakesijoittaminen enää passiivista puuhaa, jos sitä tehdään tosimielellä? Osakesijoittamisessa on aina myös mukana riski eli sijoitetut rahat voi myös hävitä, kuten monelle kävi esimerkiksi Talvivaaran osakkeiden kanssa.

Osa passiivisia tulonlähteitä etsivistä sijoittajista kokeilee verkkosivuja sekä blogeja, jotka voivat tuottaa mainostuloja. Toisaalta alussa hyvän blogin tai verkkosivuston luominen vaatii aikaa ja vaivaa eikä suuren suosion saavuttaminen ole helppoa. Jälleen voidaan kysyä, onko blogeista ja verkkosivustoilta saatava tulo täysin passiivista?

Jos osaat kirjoittaa, voit kokeilla e-kirjojen myyntiä. Suomen kieli tosin on niin marginaalinen, että kirjat pitää todennäköisesti käännättää englanniksi, jos toivoo saavansa niillä jonkinlaista tuottoa.

Moni sijoittaja vannoo asuntosijoittamisen sekä digitaalisten tuotteiden luomisen nimiin. Asuntosijoittaja ansaitsee yleensä vuokratulojen lisäksi hänen sijoitusasuntonsa tai -asuntojensa arvon noustessa. Toki asunnon arvo saattaa myöskin laskea, mutta jos teet fiksut kaupat, näin pääsee harvemmin käymään. Digitaaliset tuotteet ovat vinhaa vauhtia digitalisoituvassa maailmassa kysyttyjä, joten hyvällä idealla voi ansaita paljon. Aivan kuka tahansa ei tosin välttämättä keksi erinomaista digituotetta, mutta aina kannattaa yrittää!

mts_best