Miten voin säästää rahaa jokapäiväisessä arjessa?

Osa palkansaajista kokee kuukaudesta toiseen samanlaisen ilmiön, johon liittyy se, että palkka tulee ja menee. Tällaisessa tilanteessa hyvät neuvot ja vielä paremmat säästövinkit ovat enemmän kuin tarpeen. Aina ei edes tarvitse ryhtyä kovinkaan mullistaviin tekoihin, vaan jo pienillä teoilla voi olla yllättävän suuret vaikutukset. Sanonta, jonka mukaan pienistä puroista syntyy suuria jokia, ei voikaan olla kovin väärässä, koska sama pätee myös rahapuroihin. Tässä jutussa jaetaan muutamia hyviä arjen säästövinkkejä.

Budjetointi ja sijoittaminen on kaiken a ja o
Jos sinusta tuntuu, että palkkasi tulee ja menee, kannattaa tehdä tarkka budjetti sekä seurata omaa rahankäyttöään. Laadi budjetti ja pysy siinä! Kirjaa ylös kaikki tulosi ja menosi. Säästöt kannattaa sijoittaa, jotta ne auttavat tuottamaan lisää rahaa.

Myy turhat tavarasi ja suosi alennusmyyntejä sekä kirpputoreja
Itselle tarpeettomiksi jääneet tavarat kannattaa myydä eteenpäin. Joku toinen saattaa tarvita sellaisiakin tuotteita, joita et itse enää tarvitse ja voit saada niistä puhdasta rahaa. Hintojen vertailu kannattaa, minkä vuoksi alennusmyynnit, kirpputorit sekä erilaiset alennuskoodit kannattaa hyödyntää. Kuitenkaan niidenkään turvin ei kannata sortua ostamaan mitään sellaista mitä ei tarvitse. Yksi parhaista arjen säästövinkeistä onkin, että kannattaa ostaa ainoastaan tarpeeseen. Monia asioita, kuten kirjoja, voi lainata, eikä niitä ole välttämätöntä ostaa itselle. Kirjastosta löytyy kirjojen lisäksi muutakin lainattavaa, kuten CD- ja DVD-levyjä. Nykyisin netistä löytyy runsaasti verkkokirpputoreja, joissa kaupanteko on helppoa ja sujuvaa.

Muista maksaa laskusi ajallaan ja kartuta säästötiliäsi
Laskujen maksaminen eräpäivään mennessä kannattaa, koska näin viivästyskorot ja monet muut harmit jäävät väliin. Moni käyttää myös säästövinkkiä, jonka mukaan kannattaa kuukausittain pyrkiä siirtämään tietty kiinteä rahasumma suoraan omalle säästötilille. Usein tämä kannattaa tehdä joko kuukauden alussa tai heti palkan kolahtaessa käyttötilille. Moni suosii tämän lisäksi säästötiliä, jossa ei ole lainkaan maksukorttia. Näin rahojen nostaminen tai käyttäminen tililtä on tavallista vaikeampaa, mikä auttaa pohtimaan mielitekoja vähintään kahteen kertaan ennen ostopäätöksen tekemistä.

Kilpailuttaminen ja vertailu kannattaa
Monet asiat kannattaa kilpailuttaa ja niiden hintoja kannattaa vertailla. Tämä koskee esimerkiksi sähkösopimusta sekä vakuutuksia. Usein myös keskittäminen kannattaa. Jos tarvitset lainaa, on erilaisten lainavaihtoehtojen vertailu ja kilpailuttaminen välttämätöntä mahdollisimman hyvien lainavaihtoehtojen löytämiseksi. Verkko-ostaminen on osittain niin kovin suosittua juurikin siitä syystä, että netissä on helppoa vertailla hintoja. Parilla klikkauksella on mahdollista löytää sama tuote useammasta verkkokaupasta, jolloin hintojen vertailu onnistuu helposti. Kivijalkakauppojen suuret vuokrat näkyvät tuotteiden hinnoissa, mikä on toinen syy siihen, että verkkokaupat ovat kilpailukykyisine hintoineen hintatietoisten asiakkaiden suosiossa.

mts_best