Yritystoiminta on mielenkiintoista ja se tarjoaa monia mukavia etuja ja kehittää myös yrittäjää ja saattaa jopa muuttaa maailmankatsomusta. Toisinaan intohimoisenkin yrittäjän liiketoiminta kuitenkin jää junnaamaan paikoilleen. Oman yrityksen tuottavuutta sekä tulevaisuudennäkymiä kannattaa toisinaan pysähtyä arvioimaan, ja miettiä olisiko jollain osa-alueella varaa parantaa. Voit tehdä erilaisia arviointeja säännöllisesti ja jos johdettavanasi on vähänkään suurempi yritys, myös sisäiseen laadunvalvontaan kannattaa panostaa. Voit myös ottaa avuksesi erilaisia asiantuntijoita, joiden ammattitaitoa hyödyntämällä sinun on helppo selvittää, mitkä ovat yrityksesi vahvimmat puolet, mutta myös toisaalta ne heikot kohdat. Arvioinnin pohjalta yritystoimintaa voi lähteä kehittämään lisää joko jo olemassa olevaan suuntaan tai keksiä sille uusia linjoja.
Yrityksen piristysruiske
Jos myyntisi on pysähtynyt tai liikevaihdon kasvu jäänyt junnaamaan paikoilleen kannattaa ottaa selvää, mistä tämä johtuu. Mikäli ongelmana on asiakkaiden vähyys tai yrityksesi näkyvyys, voit panostaa enemmän markkinointiin. Jos taas ongelma on markkinoiden ylitarjonta, kannattaa selvittää, voisiko tuotteitasi valmistaa edullisemmin tai voiko jossain muissa kuluissa säästää, jotta hintoja olisi mahdollista laskea. Jos tuotteesi kohdemarkkinat ovat kovin marginaalisia, tai tuotteen käyttöikä on pitkä, ei uusia ostotapahtumia välttämättä tule lisää samaan tahtiin kuin aiemmin. Tällöin kannattaa miettiä, voisiko tuotevalikoimaa laajentaa.
Yrityksen kasvu vaatii investointeja
Uusien tuotteiden valmistus tai muu yrityksen liiketoiminnan laajentaminen vaatii aina myös rahoitusta. Ulkopuolisten investoijien mukaan saaminen saattaa olla hankalaa etenkin jos tuote tai liikeidea on uusi ja markkinat vielä tuntemattomia. Suunnittele ideasi kunnolla ja tee vaikka markkinatutkimus, jos sille on tarvetta. Hae lainaa ja laajenna yritystoimintaasi ja ennen pitkää voit huomata, että ideasi toimii ja saat uutta vauhtia yritystoimintaasi. Kun teet kunnolliset suunnitelmat ja arvioit, miten paljon liikevaihtosi tulee kasvamaan, tiedät miten paljon lainaa voit ottaa ja millä maksusuunnitelmalla voit suorittaa sen takaisin. Älä ota lainaa sen enempää kuin tarvitset, mutta älä toisaalta laske budjettiasi liian tiukallekaan. Kasvu tarkoittaa myös kasvavia yleiskustannuksia, joista yrityksen tulee suoriutua. Saatat joutua esimerkiksi palkkaamaan lisää työvoimaa ja vuokraamaan lisää toimitiloja.