Mistä hyviä talousvinkkejä?

Kun oma talous on kuralla, ovat hyvät ja käytännönläheiset talousvinkit todella tarpeen. Tällaisessa tilanteessa omat voimavarat saattavat jo olla siinä pisteessä, ettei suuriin tekoihin ole enää voimavaroja, mutta onneksi myös pienistä teoista on apua. Tärkeintä on pysäyttää velkaantumiskierre eikä koskaan pitäisikään ottaa velkaa toisen velan maksamista varten.

Mieti voisitko kasvattaa tulojasi
Jos sinusta tuntuu, etteivät tulosi riitä kohtuullisten menojesi kattamiseen etkä enää voi tinkiä menoistasi, kannattaa miettiä, voisitko kasvattaa tulojasi. Ehkä voisit löytää toisen työn tai kouluttautua työn ohella työhön, josta saisit nykyistä korkeampaa palkkaa? Tai ehkäpä voisit saada palkankorotuksen nykyiseltä työnantajaltasi? On helppoa sanoa, että kannattaa kuluttaa vähemmän kuin ansaitsee, mutta joissakin tilanteissa tämä ei enää ole mahdollista. Tällöin onkin suunnattava katse tulojen korottamiseen ja säästämisen aloittamiseen. Ellei säästössä ole minkäänlaista pahan päivän varaa, saattavat yllättävät menot kaataa talouden. Toisinaan säästämisen sijaan on järkevämpää sijoittaa. Jos joudut ottamaan lainaa, pyri maksamaan se pois mahdollisimman nopeasti. Yleensä omistusasunnon hankkiminen auttaa kasvattamaan omaa omaisuutta, vaikkakaan kaikilla ei ole tähän mahdollisuutta.

Tarkka budjetti ja tulojen sekä menojen kirjaaminen auttaa pitämään talouden kaidalla polulla
Budjettien laatiminen ja omien tulojen sekä menojen kirjaaminen tarkkaan kirjanpitoon auttaa sinua ymmärtämään, mihin rahasi oikein kuluvat. Saatat huomata, että pienet kulut arjessasi saattavat viedä suuren osan tuloistasi.

mts_best