Yrittäjän on tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnistaan

Yritystoiminta saattaa olla niin intensiivistä, että se haukkaa aimo-osan ajastasi. Saatat pian huomata, ettei sinulla ole riittävästi aikaa liikkua tai tavata ystäviäsi. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää pitää huolta myös omasta hyvinvoinnista, koska sinä olet oman yrityksesi menestyksen avaintekijä ja jos sinä voit huonosti, voi yrityksesikin todennäköisesti huonosti. Kerromme tässä artikkelissa muutaman vinkin, jotka voivat auttaa sinua huolehtimaan hyvinvoinnistasi myös yrittäjänä.

Järjestä itsellesi mahdollisuuksien mukaan työterveyshuolto
Työterveyshuollosta voi olla apua ja tukea myös yrittäjälle itselleen, joten järjestä itsellesi sellainen, jos vain suinkin mahdollista. Muistathan, että Kela korvaa osan työterveyshuollon aiheuttamista kuluista yrittäjälle. Tällaisten kulujen tulee olla kohtuullisia sekä tarpeellisia.

Yritä pitää työpäivät kohtuullisen mittaisina
Vaikka uuden yrityksen toiminta saattaakin napata helposti mukaansa, kannattaa silti noudattaa malttia myös omien työpäivien pituudessa. Hyvin levänneenä saat luultavasti enemmän aikaan kuin työskentelemällä ympäri vuorokauden lähes tauotta. Burn out vaanii kulman takana jopa tavallisia työntekijöitä, saati sitten yrittäjiä!

Muista tehdä asioita, joista nautit
Myös, tai jopa erityisesti, yrittäjän on tärkeää tehdä asioita, joista nauttii. Työ ei saisi täyttää koko elämää! Pidä vaikka liikuntatauko keskellä päivää ja lähde vaikkapa lenkille tai ajele kuntopyörällä niin, että hiki nousee pintaan. Tapaa ystäviäsi tai katso vaikka hyvä leffa. Tiedät itse parhaiten, mistä nautit eniten ja mistä saat eniten mielihyvää.

mts_best