Yrittäjyys sekä erilaiset taloudelliset asiat, kuten passiivisten tulojen hankkiminen kiinnostavat monia. Moni on haaveillut yrittäjyydestä ja moni tämän haaveen myös täyttää tavalla tai toisella. Myös passiivisten tulojen hankkiminen sekä taloudellinen riippumattomuus kiinnostavat jo niin monia, että voitaisiin melkein jo puhua taloudellisten asioiden trendistä. Moniakaan ei enää kiinnosta painaa töitä niska limassa eläkeikään asti, vaan yhä useampi haaveilee taloudellisesta riippumattomuudesta, joka antaisi tilaisuuden tehdä kaikkia niitä asioita, joista itse kukin eniten nauttii. Hieman yllättäen taloudellinen riippumattomuus ei kaikkien kohdalla välttämättä tarkoitakaan palkkatyöstä luopumista, koska osa saattaa kokea, että juuri palkkatyö on se, josta nauttii kaikista eniten. Kun taloudellisen riippumattomuuden saavuttamisen myötä palkkatyön tekemiseen ei enää aja taloudellinen pakko, saattaa työstä tulla entistäkin mielekkäämpää ja omaehtoisempaa. Tällä sivustolla kerrotaan yrittäjyyteen ja fiksuihin taloudellisiin ratkaisuihin liittyvistä asioista, joten jos oman taloutesi tila kiinnostaa sinua, olet tullut oikealle sivustolle!
Millaisia asioita yrittäjyydestä haaveilevan tulee tietää?
Kuten edellä jo ehdittiinkin edellä todeta, on yrittäjyys monen suomalaisen haave. Kuitenkin aivan ensimmäisek si on myös todettava, ettei yrittäjäksi ryhtyminen ole mikään suora tie taloudelliseen menestykseen – monesti pikemminkin päinvastoin. Yrittäminen vaatii runsaasti vaivannäköä ja yleensä myös yrityksen ja erehdyksen kautta oppimista. Kukaan ei ole yrittäjä syntyessään!
Onneksi tarjolla on runsaasti yrittäjyydestä kertovia kirjoja sekä blogeja, joista yrittäjyydestä kiinnostunut voi ahmia tietoa. Kenties kaikista parasta antia yrittäjyydestä kiinnostuneelle henkilölle tarjoavat kuitenkin ammattimaiset yrittäjyyskurssit sekä yrittäjyysneuvonta. Erityisesti henkilökohtainen yrittäjyysneuvonta on tärkeää ja voi avata yrityksestä haaveilevan silmät näkemään oman yritysidean vahvuudet ja heikkoudet aivan uudella tavalla. Ammattitaitoinen yritysneuvoja voi nimittäin auttaa aloittelijaa välttämän pahimmat sudenkuopat, jotka vaanivat yrityksen alkutaipaleella. Tästä syystä yritysneuvontaa ei kannatakaan jättää väliin.
Aivan ensimmäisten asioiden joukossa suunnittellessasi yritystoiminnan aloittamista on yrityssuunnitelman laatiminen. Mieti, mikä on yritystoimintasi päätavoite? Mikä on sen kohderyhmä? Millaiset toimitilat yritys tarvitsee? Tarvitsetko työntekijöitä? Miten hoidat markkinoinnin? Ketkä ovat pahimpia kilpailijoitasi? Onko toiminnalla tarpeeksi kysyntää? Miten järjestät rahoituksen ja kuinka paljon sitä tarvitset? Mikä on toiminnallesi sopivin yritysmuoto? Millaisia vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia sekä uhkia yritysideassasi piilee ja miten näihin voidaan varautua tai miten niitä voidaan hyödyntää? Nämä ja monet muut kysymykset on hyvä selvittää ennen kuin laitat yrityksen pystyyn, minkä vuoksi ei tulekaan aliarvioida asiantuntevan yritysneuvojan juttusilla käynnin merkitystä.
Tukevatko perheesi ja ystäväsi yritysideaasi?
Myös läheisten tuki on yrittäjälle tärkeää. Jos perheesi ja ystäsi vastustavat yrittäjäksi ryhtymistäsi, harkitse vielä kahteen kertaan. Yksityisyrittäjän arki on muutenkin yksinäistä ja elleivät läheisesi tue päätöstäsi, olet entistä yksinäisempi. Yrittäjän arjessa saattaa tulla vastaan sekä myötä- että vastamäkiä ja olisikin hyvä, että sinulla olisi omasta takaa tukijoukkoja, jotka olisivat valmiita käymään nämä kanssasi läpi. Jos perheesi jo alunperinkin vastustaa yritysideaasi, voi heidän olla vaikeaa oppia suhtautumaan helposti pitkiksi venyviin työpäiviisi. Monesti kuulee sanottavan, että yrittäjyys on oikeastaan elämäntapa ja niin se monesti onkin. Tällöin on tärkeää, että läheisimmät ihmisesti ovat valmiita hyväksymään elämäntapasi ja ottamaan huomioon sen mukanaan tuomat haasteet.